COMMUNITY - FORUMS - SELENE DOMAINS
[CZ/SK] County of Bohemia and community

County of Bohemia (CZ/SK community)

*This topic is focused as recruitment for Czech and Slovakia players only, in their native tongue. For short English version scroll down to the end of the topic, please. *

Zdravím Tě hráči!

Rád bych Ti na následujících řádcích představil naši komunitu, její vize a cíle. Pokud se po přečtení tohoto odstavečku o naší komunitě od nás neodvrátíš a naopak možná se i v našem smýšlení shlédneš a nadchne Tě stejně jako nás před léty, usaď se pohodlně do svého herního křesla, a začti se dále do našich plánů, snů a vizí, které společnými silami chceme přivést k životu ve hře Elyria.

Je to již pár zim, kdy jsme se o hře Chronicles of Elyria dozvěděli a očarovala nás svým systémem. Jako správní a ostřílení hráči MMORPG a survival her jsme se již tehdy rozhodli, že Elyria se stane naším dlouhodobým cílem, kde si společně vybudujeme náš malý kousek světa. Naše herní jádro se skládá z více jak dvou desítek core-hráčů, kteří společně provozují herní server a prošli si společně různými styly her, konceptů a herních mechanik. Ale ať jsme hráli společně cokoliv, vždy nám něco chybělo tamhle či jinde, a každá hra se nám zdála málo propracovaná či nedokonalá a spíše jsme zabíjeli čas a čekali na něco velkého. A to jednoho dne přišlo s Elyrií. Okamžitě jsme si jí zamilovali a rozhodli se, že něco takového musíme podpořit. Začali jsme spřádat plány, jak vybudovat komunitu, jak spojit hráče do většího uskupení, které by spolupracovalo. Jsme realisté a víme, že tu a tam se něco pokazí a tu a tam se někdo pohádá a znesváří, ale stále je tu spousta hráčů, kteří nechtějí jen být součástí cizojazyčných komunit, ale chtějí hrát i se svými krajany. Naší hlavní vizí je tak vybudovat kus země, patřící československé komunitě, která bude něčím s čím přítel i nepřítel musí počítat a nebrat to na lehkou váhu. Aby jsme toto úsilí podpořili prvním krokem bylo zakoupení balíčku s titulem Count a získání tak nemalého území, kde naši komunitu umístit. Následovaly další balíčky, které nám dávají do správy města a osady, aby se zaplnila naše země aktivními hráčskými městy. Hráči hlásící se k naší komunitě tak nemusí bloudit světem a hledat kam sloužit hlavu u cizojazyčných komunit, neboť každý řádný a aktivní člen podporující komunitní záměry bude mít možnost zisku parcely pro své řemeslo v některém z našich měst. Také členové dostanou podporu v jazykové stránce, kdy denní komunikace v rámci komunity bude probíhat v rodném jazyce na společném discordu/TS3. Členové také mohou využít služeb našich „ambasadorů“, kteří tu budou k dispozici při pomoci s komunikací se zbytkem světa. Na závěr tu vyvstává otázka proč se představujeme až nyní, když toto osnujeme tak dlouho. Nuže, nemáme rádi plané sliby. Nehodláme slibovat to, co jiní před dvěma léty, kdy ještě nebyla známa ani mapa, ale už věděli, že budou mít město u vody nebo, že budeme zpracovávat kovy, aniž by jsme měli jistotu, že budeme v horské biomu ;) To víme s jistotou až nyní, a proto – pokud jsme Tě alespoň malinko zaujali – čti dále a zjisti o nás a naší zemičce a městech více, o našem zaměření a království, kterému jsme věrní.

County of Bohemia

Věru naše země dostala název Bohemia. Toto jméno se pojí z historií našich obou zemí a měla v minulosti svou váhu. Užívala si své doby slávy i úpadků, a její panovníci jí proklínali nebo si jí hýčkali a šířili její slávu napříč Evropu. Ať byly její cesty jakékoliv, jsme na ní hrdí, a propůjčila i jméno našemu hrabství ve hře Elyria. Hrabětem je Dietrich of Bohemia, vládce hlavního města hrabství a jeden z vůdců naší komunity. Naše věrnost je přislíbená království Nirath, našeho šlechetného krále Dragora. V bujných a nekonečných lesích vévodství Asebe'ia Thunar, se nachází náš hrdý lid. Ve skrytu před zraky chtivých očí se zde nachází města a osady kmene Kypiqů a jejich přátel, kteří si bedlivě střeží vzácné zdroje těchto hlubokých hvozdů. Stejně jako ostatní hrabství v Asebe'ia Thunar je náš kraj zaměřen na obchod a zpracování dřeva. Statní dřevorubci opracovávají vzácná dřeva místních lesů, v rukou truhlářů a řemeslníků se mění na věci denní potřeby i skvostné umělecké kousky. Stavitelé lodí otesávají mohutné kmeny stromů, ohýbají a tvarují podle nákresů učenců z akademie a formují z nich obchodní bárky i mohutné válečné lodě, které jsou hrdě využívány ve službách království Nirath. Lesníci dbají na rovnováhu lesa a každý padlý strom je nahrazen v nekonečném koloběhu. Lovci stopují zvěř a obstarávají potravu pro svůj lid. Obchodníci se denně vydávají lesními stezkami či říčními koryty do velkých měst hrabství jako je kapitol nebo Siaron, aby nabídli své zboží na trhu a získali suroviny z dálných zemí pro své osady a blízké. Zboží pak putuje po zuby ozbrojenými karavanami z těchto měst do všech koutů království, kde jsou draze vykoupeny a přiváží nazpět exotické zboží. Tak koluje život den co den v hrabství Bohemia. Zdá se Ti to nudné příteli? Tak se rozhlédni kolem sebe. Podívej se na truhlu, kde máš uložené věci, na skříň a stolek ve tvém pokoji, a ano i ten rám obrazu musel někdo vyrobit. Vyhlédni z okna a opři se pohodlně o dřevěné rámoví, které pochází z našich stromů. Možná vidíš přístav a v něm lodě od našich stavitelů. Možná máš výhled na tržiště, kde putují dřevěné povozy sem a tam a stojí dřevěné stánky trhovců. Nebo snad nemáš takový výhled a bydlíš na vesnici, pak pohlédni na svoji stodolu, na vědro ve tvé studni a na rukojeti tvých nástrojů. Přejdi dřevěný most, a na louce uvidíš jak si hrají děti. Jak tvá malá dcerka táhne za sebou na provázku dřevěného poníka a jak tvoji starší synové šermují s dřevěnými meči a štíty, sníce o tom jak jednou budou držet pravé zbraně... Už chápeš, v čem je síla našeho lesa a našich řemeslníků?

Ekonomika

Jak již bylo zmíněno hlavní specializace je zaměřena na těžbu a zpracování dřeva. Jsme umístěni v lesním biomu, což nás vedlo k tomu využít naplno tento potenciál a založit na tomto ekonomiku. Samozřejmě každé z našich hráčských měst bude potřebovat i jiné profese denní potřeby, takže se pro každého najde něco, co mu bude po gustu. Je třeba podotknout, že jednotlivé biomy jsou velice specifické a obsahují vzácné suroviny, které je jinde těžké získat nebo se tam vůbec nevyskytují. To do jisté míry vede i k nutnosti obchodu nejen v rámci království, ale i mezi královstvími.

Vojenská aktivita

Hrabství si udržuje stálou vojenskou posádku udržující převážně bezpečnost v osadách a městech formou městských gard. Další vojenskou jednotkou jsou hraniční hlídky, pomáhající střežit nejen hranice hrabství, ale i celkově vévodství Asebe'ia Thunar. Poslední a neméně důležitou jednotkou jsou strážci karavan, jelikož celé vévodství je vysoce ekonomicky zaměřené a má předpoklady být jedním z nejsilnějších vévodství království Nirath. To se neobejde bez obchodu s dálnými kraji. V době míru jsou přebytkové vojenské síly hrabství využívány pro expedice, lovecké výpravy, sbírání surovin a ničení přírodních hrozeb lidu. Ve dobách válek jsou pak povolání do služeb vévody či krále na obranu celé země. Tyto profese jsou vhodné pro hráče preferující PvP

Obchodní město Siaron * právě rekrutuje členy*

Rušné město situované na obchodní křižovatce v hrabství Bohemia a hlavní obchodní uzel s dalšími významnými centry vévodství Asebe'ia Thunar, i vzdálenými sídly království Nirath. Správci města jsou již po generace hrdí členové rodu Rash'nak, kteří vybudovali město do dnešní velkoleposti. Každé ráno se ulice a náměstí tohoto města zaplní davy lidí. Městskými branami proplouvají desítky přeplněných povozů tam a zpět. Trhovci na náměstích se překřikují a nabízí své zboží cizincům ze všech koutů kontinentu. Z řemeslnických uliček se ozývá cinkot kovadlin, zvuk seker a pil i křik mistrů na své lelkující učně. Z hradeb shlíží bystré oči členů městské gardy, dbajících na zákon a bezpečí ve městě a jejich dlouhé luky jsou jasným varováním všem výtžníkům. Na hlavní třídě se pohupuje vývěsní štít přepravní společnosti, kde na dvorku vozkové čekají na naplnění povozů a z kavalců sledují kmitající pohůnky s bednami zboží. Poslední vůz je naplněn a karavana čtyř vozů se vyřítí z dvorku rozrážejíce dav na hlavní třídě. Lidé ve spěchu uskakují dvacítce ozbrojenců v plné zbroji tvořící doprovodnou jednotku na cestě do Aledgardu na západním pobřeží Nirathu. Kostel v dálce odbíjí poledne a do města se vrací pacholci z přilehlých statků, aby se skryli před poledním sluncem a zvlažili hrdla korbelem piva. S přicházejícím večerem ruch v ulicích polevuje a kupci z dálných krajů hledají hostince, kde by se dobře najedli a složili hlavu na dnešní noc. Místní trhovci se vydávají na cestu do svých rodných osad a městeček, aby doplnili zásoby a připravili se na další rušný den. S posledními paprsky slunce se zavírají městské brány. Tržiště se mění v centra zábavy, kejklíři předvádí své kousky a poetové rozjímají nad světem a božstvy za doprovodu roztodivných nástrojů. Z hostinců se ozývá smích, veselí a zpěv. Místní obyvatelé se vrací domů z večerní bohoslužby a nejeden se zastaví v hostinci, aby se přidal k bujaří. Město své ovečky objímá do své vlídné náruče nočního veselí, radosti a rozhýřenosti. Cinkot a vůně peněz jsou téměř hmatatelné v celém městě. A tak jako každé ráno, se s ranní kocovinou budou návštěvníci města zvedat ze svých postelí, budou zalamovat ruce a proklínat svojí rozhazovačnost a bědovat nad krachem. Ale stejně se vždy budou rádi vracet, protože toto je Siaron, město obchodu a zábavy, město bohatství a splněných tužeb. Do rána je však ještě daleko, tak se i Ty pojď s námi napít a užít si tuto noc!

Pro více informací nás můžete kontaktovat přes osobní zprávu zde na foru nebo na Discordu Sali#4173

ENG

Hey traveler,

we are growing Czech and Slovakia community. This topic is mostly focused as recruitment for those players and therefore is written in native language to be sure that all of them will be fully understand. On the rows below you can find out a basic infomations about our community, county and loayality to the kingdom. Most of the texts in our czech topic are stories and legends connected to our community and lands, and even these could be interested, we dont feel important to translate these here. We are recruiting only members able to communicate together on daily basis in CZ or SK language. If someone is still interest to know more than following basic informations, feel free to contact me with DM and I will do my best to involve you to our community secrets :P

Basic info:

We are loyal and proud Nirathi, a population of kingdom Nirath, and his ruler and great Sun, King Dragor. Our County of Bohemia is led by the count Dietrich and placed into the wild and deep forests of Duchy called Asebe'ia Thunar. Our community is associated to the private gaming server Bohemia CZ/SK and have 20 + core-members with bunch of friends and supporters. We are looking for team-oriented PvE and PvP players with an interest for a common goals.


11/19/2018 6:53:53 PM #1

RESERVED


11/19/2018 6:54:15 PM #2

RESERVED


11/19/2018 6:54:32 PM #3

RESERVED


11/23/2018 8:03:05 AM #4

I'm very glad to see new language-community projects, even more knowing you are fellow Nirathi.

A warm welcome from the spanish community, I hope we can stablish bonds of friendship ^^

11/25/2018 11:32:14 AM #5

Posted By Daedhel at 09:03 AM - Fri Nov 23 2018

I'm very glad to see new language-community projects, even more knowing you are fellow Nirathi.

A warm welcome from the spanish community, I hope we can stablish bonds of friendship ^^

Thank you, I believe so! Unity and good friendship is important for great future of all of us :)